“Edebiyatta Buluşma” adıyla onuncusunu düzenlediğimiz öğrenci sempozyumumuzun bu yılki konusu “Edebiyatımızda Oyun”dur.

6-7 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleşecek etkinlikle, üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler arasında iletişim kurabilmeyi amaçlıyoruz. Sempozyumumuz lisansüstü düzeydeki öğrencilere de açıktır.

Bildiri konularının aşağıdaki temalar göz önünde tutulup, “oyun” kavramına geniş bir perspektif ile bakılarak belirlenebileceğini düşünüyoruz. Yine de bir sınırlama getirmiyoruz.

• Kültür ögesi olarak oyun ve edebiyat
  • Oyun kavramı üzerine kuramsal tartışmalar
  • Oyuncu yazar ve/ya oyun içinde yazar
  • Edebiyatta kurgusal, biçimsel oyunlar
  • Çocuk folkloru ve edebiyat
  • Seyirlik türler, seyirci okurlar
  • Sözlü kültür, oyun ve edebiyat

*Sempozyumun dili Türkçedir.

*Bildiri özetlerinin son gönderim tarihi 20 Mart 2019’dur. (Azami 200 kelime/ 12 punto / Times New Roman formatında yazılmış olarak zeynep.candir@yeditepe.edu.tr adresine gönderilmelidir. Bildiri özetlerinizi gönderirken, ayrı bir word dosyasında aşağıdaki bilgileri de göndermeyi unutmayınız.)

Katılımcının;

ADI SOYADI:

KATILDIĞI KURUM/ÜNİVERSİTE:

BÖLÜM:

İLETİŞİM BİLGİLERİ (Cep telefonu ve e-posta):

BİLDİRİ BAŞLIĞI ve ÖZETİ:

ANAHTAR SÖZCÜK (3 Kelime):

*Bildirileri kabul edilen katılımcılara Nisan 2019 itibariyle haber verilecek ve bildirinin tam metni istenecektir.