Yeditepe Üniversitesi Fizik Bölümü Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı (YUKAL) ev sahipliğinde 24 Ocak 2019 tarihinde Üniversite-Sanayi işbirliğini ve AR-GE faaliyetlerini arttırmaya yönelik “Metroloji Seminerleri” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti.

Türk Akreditasyon Kurumundan Sn. Fatih EĞİLMEZ, TUBİTAK UME’den Doç. Dr. Bülent AYDEMİR, Kare Validasyon Ölçüm ve Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sn. Reha UYGUN, BİYOMETDER kurucusu ve UNİTEST Genel Müdürü  Sn. Baha KILIÇ’ın SI birimlerindeki değişiklikler, TS EN ISO IEC 17025 Standardı, Risk Analizi ve Biyomedikal Metroloji konularında farklı 4 oturumda gerçekleştirdiği sunumlar Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve YUKAL Yöneticisi Prof. Dr. Ahmet T. İNCE  moderatörlüğünde tartışıldı. Farklı sektörlerden 44 firmanın katılımıyla gerçekleşen organizasyona akademisyenler, deney ve kalibrasyon laboratuvarları, sanayi ve araştırma kuruluşları katılım sağlamıştır.