Değerli Meslektaşlarımız,

Yeditepe Üniversitesi Matematik Bölümü 25. Yıl Seminerleri kapsamında bu hafta yapılacak olan seminerin detayları aşağıdaki gibi olup tüm ilgilenenler davetlidir.

Konuşmacı: Sefa Feza Arslan (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi)

Başlık: Numerical Semigroups, Apery table and Hilbert functions

Özet:  In this talk, I will first introduce the concept of Apery table of a numerical semigroup introduced by Cortedellas and Zarzuela (Tangent cones of numerical semigroup rings. Contemp. Math. 502, 45–58 (2009)). After presenting some open problems about Hilbert functions of local rings, I will give some partial results in the case of local rings associated to numerical semigroups.

Tarih:  10 Aralık 2021, Cuma

Saat: 16:00

Zoom: Zoom adresi için Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif ERDAL (mehmet.erdal@yeditepe.edu.tr) ile iletişime geçiniz.

Seminer ilanının bir kopyasına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Gelecek seminerlerimizin tam listesini aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz:

Matematik Bölümü Webinar 7: Sefa Feza Arslan (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi)

Ne Zaman:
Cuma, 10 Aralık, 2021 - 16:00