Antropolojinin odağında insan vardır. Birey, bireyler arası etkileşim, topluluklar, topluluklar arası ilişkiler, en geniş anlamıyla kültür ve kültürel çeşitlilik, tarihsel ve güncel boyutlarıyla antropolojinin ilgi alanına girer. Sosyoloji, coğrafya, tarih, linguistik gibi düşünsel disiplinlerle ilişkili olan antropoloji, söz konusu disiplinler tarafından geliştirilmiş olan çeşitli yöntemlerden yararlanır. Diğer taraftan antropoloji geleneği başlangıcından itibaren esas olarak insan toplulukları hakkında derinlemesine bilgi edinmeyi mümkün kılan etnografik yöntemleri kullanmış ve söz konusu yöntemlerin geliştirilmesine katkı sunmuştur. Bu noktadan hareketle sadece günlük hayatın maddi temellerinin değil birey ve toplulukların anlam dünyasının da araştırılması için işlevsel olan etnografik yöntemleri yaratıcı bir biçimde kullanma becerisi antropologların ayırıcı özellikleri arasında sayılabilir.

Yeditepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Antropoloji programı, antropoloji başta olmak üzere çeşitli sosyal bilim dallarında güçlü bir teorik donanım ve saha deneyimine  sahip öğretim üyelerini bünyesinde toplamıştır. Programın güçlü kadrosu, katılımcılara antropoloji alanındaki güncel tartışma ve geleneksel yaklaşımları aktarmayı, saha süreçlerinde ise rehberlik etmeyi hedeflemektedir.

Mezunlarımız, üniversitelerin sosyal bilim bölümlerinde, araştırma şirketlerinde, müzelerde, medya kuruluşlarında, uzmanlıkları ile bağlantılı olarak DİE, DPT gibi devlet kuruluşlarında, vakıflarda, UNESCO, UNICEF, ILO, WHO gibi uluslararası kuruluşlarda çalışma imkanı bulabilmektedirler. Ayrıca, tüm diğer sosyal bilim dalları için de geçerli olduğu üzere antropoloji eğitimi farklı sektörlerde çalışabilmek için gerekli olan altyapının kazanılmasına yardımcı olur. Son yıllarda özel sektörde piyasa araştırmaları ve reklamcılık gibi alanlarda antropoloji mezunları giderek daha fazla tercih edilmektedirler.

Yeditepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Antropoloji programı  18 yılı aşkın bir süredir öğrenci kabul etmektedir. Geçen süreç içerisinde mezunlarımız kuramsal çalışmaları ve saha araştırmaları ile Türkiye antropoloji ve sosyal bilim yazınını zenginleştirmeyi başarmışlardır.

Güncel Erasmus / Exchange Anlaşmalarımızı Görmek İçin Tıklayınız.

Uluslararası Ofisin Web sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız.