Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü ve Yeditepe Üniversitesi Tarih Topluluğu, ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı ağırladı. “Türkiye’nin Yakın Tarihi” başlıklı bir konferans veren Prof. Dr. Ortaylı, hem dünyadan hem de Türkiye’den örneklerle yakın tarihin önemi hakkında bilgi verdi.

Yakın tarihin istismar ve manipülasyona açık bir konu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ortaylı, eski tarih bilinmeden yakın tarihin bilinemeyeceğini anlattı. Eski tarihi bilinmeden yakın tarih yorumu yapmayı, nota bilmeden konser vermeye benzeten Prof. Dr. Ortaylı, gerçek bir tarihçinin tarihin tüm unsurlarını bilerek yorum yapabilmesi gerektiğini belirtti. Tarihten farklı unsurlarla çok farklı tarih manzaraları yaratılabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Ortaylı, tarihin yanlış öğretilmesi toplumda çok büyük problemlere, uluslararası ilişkilerde politik krizlere neden olabilir dedi.