• Turkish
  • English

 

Türkiye’nin ilk “Türkiye Üniversitelerarası Tarih Kulüpleri ve Toplulukları Kongresi” Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Kongre, aralarında İstanbul, Hacettepe, Galatasaray gibi köklü üniversitelerin yer aldığı 40 üniversiteden çok sayıda öğrenci kulübü ve topluluğu temsilcisini bir araya getirdi

Türkiye’nin dört bir yanından, 40 üniversitenin tarih kulübü ve topluluğu temsilcisi öğrenciler Yeditepe Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği “I. Türkiye Üniversitelerarası Tarih Kulüpleri ve Toplulukları Kongresi”nde bir araya geldi.

Türkiye’deki, tarih kulüp ve topluluklarının Ulusal Kurultay Başkanı seçilen, Yeditepe Üniversitesi Tarih Topluluğu Başkanı Onur Çezik öncülüğünde ve Yeditepe Üniversitesi Dönem Başkanlığında bir araya gelen öğrenciler ilk çağlardan günümüze tarihi altı bölümde incelediler.

 

“Tarih Deniz Feneri Gibidir”
Kongrede konuşan Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, toplantının Türk tarihi ve kültürünün doğru öğrenilmesi açısından büyük öneme sahip olduğunu belirterek “Tarih deniz feneri gibidir. Kaptanlar, deniz fenerine dikkat etmezse kayaya çarpar, parçalanırlar. Aynı şekilde milletler tarihlerini doğru bir şekilde öğrenmezlerse yok olur giderler” dedi. 

 
“Bilimsel Araştırmalara Katkı Sağlanacak”
Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl da, son zamanlarda Türkiye tarihinin yeniden keşfedildiğini belirterek yapılan birçok yeni çalışmaya toplumda büyük ilgi olduğunu ifade etti. Ancak tarihçilerin örgütlenmediğinin altını çizen Prof. Dr. Taşağıl, “Türkiye’de ilk defa tarih kulüplerinin bir araya gelerek kongre yapması çok önemli bir başlangıçtır. Bundan sonra gelecekte daha çok bir araya gelerek doğru tarih araştırmalarına, bilimsel, uluslararası düzeyde araştırmalara katkı sağlayacaklardır diye düşünüyorum” diye konuştu.
Yeditepe Üniversitesi Tarih Topluluğu Başkanı Onur Çezik ise kongrenin Türkiye’de bir ilk ve tek olduğunu anımsatarak “Kongrenin düzenlenme amacı Türkiye’deki tarih kulüplerinin birbirleriyle olan iletişim ağlarının arttırılmasını sağlamak, kulüp ve toplulukların birbirlerini tanımalarına ve ortak etkinlik ve organizasyonlar düzenleyebileceği bir zemin oluşturmaya katkı sağlamaktır” dedi.

paylaş