• Turkish
  • English

 

Yeditepe Üniversitesi, Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün daveti üzerine, 5 Ekim 2021 tarihinde Güney Federal Üniversitesi (Rusya, Rostov-na-Donu); Disiplinlerarası Beşerî Bilimler Araştırma Merkezi (DBBAM) Direktörü Doç. Dr. Veronika Tsibenko, RLL 201 Kültürlerarası Diyalog dersinde öğrenci ve öğretim üyeleri için Türkoloji ve Kafkas çalışmaları hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi. 

Doç. Dr. Veronika Tsibenko, hem yüz yüze hem çevrim-içi formatta, birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine Rusya'daki Türk ve Türkoloji okullarının özelliklerini, Güney Federal Üniversitesi’nin yüksek lisans programlarındaki Türkçe eğitim metodolojilerini ve özelliklerini anlattı. Özellikle "Türkiye ve Kafkas Makro Bölgesi: Sosyo-politik ve Etno-mezhepsel Süreçleri" isimli yüksek lisans programı ile Disiplinlerarası Beşerî Bilimler Araştırma Merkezi’nin (DBBAM)  şarkiyat ve Kafkasya çalışmalarından bahsedildi. 

Aynı zamanda DBBAM’da stajyer araştırmacı olan Elena Pogulyaeva, Rusça hazırlık sınıfındaki  öğrencilerle sohbetler etti, Rusça derslerine yardımcı oldu.

 

 

 

paylaş