Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü 2. sınıf öğrencimiz Ali Karakaya, katıldığı uluslararası “Lesya Ukrayinka’nın Eserleri: Ulusal Kültür Kodları ve Avrupa Geleneği” isimli konferansta, "Lesya Ukrayinka’nın “Lisova Pisnya” Eserinin Kültürel Değerlerinin Türk Okurlar İçin Önemi" başlıklı bildirisini başarıyla sundu.  Bu konferans, Varşova Üniversitesi Ukraynoloji Anabilim Dalı, Doğu Avrupa Ulusal Üniversitesi Ukrayna Edebiyatı Anabilim Dalı ve Ukrayna Ulusal Bilimler Akademisi Taras Şevçenko Edebiyat Enstitüsü işbirliğinde 24-25.02.2021 tarihleri arasında çevirimiçi olarak düzenlendi.

Değerli öğrencimizi bu başarısından dolayı tebrik eder, lisans hayatı süresince daha pek çok başarıya imza atmasını dileriz. Öğrencimizin bu konferansa katılmasını sağlayan İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Charles Daniel Sabatos'a ve desteklerinden dolayı Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Hülya Arslan'a ve bölüm öğretim üyelerimize teşekkür ederiz. Öğrencimizin katıldığı konferansın afişini bu bağlantıda, sunumunu yaparken alınmış bir kaç görseli ise aşağıda bulabilirsiniz.