Yeditepe Üniversitesi, Sosyoloji Bölümü’nün ortağı olduğu Partibridges Erasmus+ projesinin 5 haftalık eğitim modülü başarıyla gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen 5 haftalık eğitim modülünde, sosyal entegrasyon, farklılığın ve çeşitliliğin gücü, demokratik haklar ve vatandaşlık gibi temalar, gençlerin topluma katılımı bağlamında interaktif bir platformda tartışıldı. Modülde grup tartışmaları, aktiviteler, oyun ve sanat gibi farklı pedagojik yöntemlerden yararlanıldı. Katılımcılar, bu yöntemler aracılığıyla birbirlerinin deneyimlerine kulak verdi, gençlerin sorunları üzerine görüşlerini paylaştı ve çözüm yolları üzerine kafa yorarak gençlerin toplumsal yaşam içinde nasıl daha kalıcı dayanışma mekanizmaları oluşturabilecekleri üzerine düşündü.

Öğrencilerimizle, ortak çalışma ve yüksek etkileşime dayalı böyle bir karşılıklı öğrenme süreci içinde yer almak bizim için büyük keyifti. Sosyoloji Bölümü olarak eğitim modülüne katılan tüm öğrencilerimize gönülden teşekkür eder, başarılar dileriz. Yeditepe Üniversitesi Proje Yönetim Ofisi’ne ve Kariyer Gelişim ve Mezunlarla İletişim Müdürlüğü’ne de proje ve eğitim modülünün başarıyla yürütülmesindeki destek ve katkıları için içten teşekkürlerimizi sunarız.