• Turkish
  • English

Yeditepe Üniversitesi Fizik Bölümü Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı (YUKAL) Sağlık Bakanlığı tarafından “Yetkili Eğitim Kurumu” olarak yetkilendirildi.

Yeditepe Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) arasında Rektörümüz Prof. Dr. Canan AYKUT BİNGÖL tarafından imzalanan protokolün ardından, Yeditepe Üniversitesi Fizik Bölümü Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı (YUKAL), “Tıbbi Cihazların Test ve Kalibrasyonu alanında çalışacak Sorumlu Müdür ve Teknik personele eğitim verilebilmesi” için, TİTCK tarafından “Yetkili Eğitim Kurumu” olarak yetkilendirildi.

Avrasya Bölgesi'nin ve Türkiye'nin en büyük medikal fuarı EXPOMED’de yapılan imza töreninde TİTCK Başkanı Dr. Hakkı GÜRSÖZ, Yeditepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet T. İNCE’ye yetki belgesini takdim etti. Törene, Sağlık Bakanlığı TİTCK yetkililerinin yanı sıra, çözüm ortağımız UNITEST firması Yönetim Kurulu Başkanı ve Fizik bölümü eski mezunlarından Baha KILIÇ, YUKAL kalite sistem yöneticisi ve Fizik bölümü öğretim görevlisi Dr. Melda PATAN ALPER katıldı.

Tıbbi Cihazların Test, Kontrol ve Kalibrasyonu Hakkında Yönetmelik uyarınca YUKAL; tıbbi cihazların test, kontrol ve kalibrasyonu alanında hizmet verecek olan kuruluşlar ile bu kuruluşlarda sorumlu müdür ve uzman olarak çalışacak kişilerin yetkilendirilebilmesi için alması gereken eğitimlerden sorumlu müdür eğitimini ve Akış, Ağırlık, Hacim, Sıcaklık, Uzunluk, Devir, Basınç Sistemleri Yetki Grupları eğitimlerini verecek.

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU (TİTCK)

yukal.yeditepe.edu.tr

 

Sosyal Medyada da Bizi Takip Edin!

    

paylaş