Değerli öğrenciler,

Çeviribilimi Bölümü olarak derslerde İngilizce kullanıldığı ve bölümümüz ağırlıklı olarak İngilizce çevirmenlik programı olduğu için Serbest Seçmeli ya da Seçmeli Yabancı Dil dersi olarak AFE kodlu Akademik İngilizce dersleri alınamaz. Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığından geçen son bölüm kurulu kararında Akademik İngilizce odaklı derslerin Serbest Seçmeli ders ya da Seçmeli Dil dersi olarak kabul edilmesi uygun görülmemiştir. 2023 Bahar Dönemi itibariyle derse kayıt olmak isteyen öğrencilerimizin buna dikkat etmesi gerekmektedir.

TRA 281 İşaret Diline Giriş dersini alan öğrencilerimiz, üniversite tarafından tüm öğrencilere açılan İşaret Dili dersini alamazlar. İki dersten birini seçmeniz gerekmektedir. Daha önceden bu dersi Serbest Seçmeli olarak almış olan öğrencilerin Bölüm Seçmeli olarak almak istediği TRA 281 kodlu ders kayıt talebi kabul edilmeyecektir.

TRA 310 Staj dersini daha önceden almış ve notu X olarak görünen öğrencilerimizin dersi kayıtlarda tekrar almalarına gerek yoktur. Bu dönem içerisinde stajlarını ve sunumlarını yapmak isteyen ve notu FF olarak görünenlerin yeniden alması gerekmektedir.

HUM 103 Uygarlık Tarihi dersinin 5. ve 12. şubelerini almamanız gerekmektedir. Bu şubeler yabancı öğrenciler için açılmıştır. 5. ya da 12. HUM 103 şubelerini seçen öğrencilerimizin bu şubeleri bırakıp başka bir şube seçmeleri zorunludur.

Tüm öğrencilerimize güzel bir dönem dileriz.