Antropoloji doktora ve yüksek lisans programları başvuru dönemi başlamıştır. Son Tarih: 30 Eylül 2022. Online başvuru için: ebs.yeditepe.edu.tr

Başvuru Koşulları

-Yurtiçi ve yurtdışı denkliği olan bir kurumdan lisans diploması almış olmak.

-ALES'den herhangi bir puan türünden minimum 55 ve üstünde puana sahip olmak (Geçerlik süresi beş yıldır.)

-İngilizce dil sınavından muafiyet için geçerlilik süresi içinde YÖKDİL, YDS' den 55 veya TOEFL' dan 66, puana sahip olmak.

Başvuru Belgeleri

-ALES sonuç belgesi (beş yıl içerisinde alınmış).

-Dil belgesi

-Lisans Transkripti

-Niyet Mektubu:

Adaylar tarafından bölüme ibraz edilecek olan niyet mektubunda; adayın bölüme kabulü halinde çalışmak istediği konu (1), genel olarak antropoloji alanını (2) özelde de Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Antropoloji yüksek lisans programını (3) tercih etmesinin gerekçeleri antropoloji ve sosyal bilimler yazının kaynaklarına referans verilerek açıklanmalıdır.

-Özgeçmiş

-İki adet referans mektubu

Doktora

-Yurtiçi ve yurtdışı denkliği olan bir kurumdan yüksek lisans diploması almış olmak.

-ALES'den herhangi bir puan türünden minimum 55 ve üstünde puana sahip olmak. (Geçerlik süresi beş yıldır)

-İngilizce dil yeterliliği için geçerlilik süresi içinde YÖKDİL, YDS' den 55,  veya TOEFL' dan 66, puana sahip olmak.

Başvuru Belgeleri

-ALES sonuç belgesi (beş yıl içerisinde alınmış).

-Dil belgesi

-Lisans Transkripti