Sevgili Öğrencilerimiz,

Bildiğiniz gibi daha önce “T.C. Yeditepe Üniversitesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Planlaması” duyuru olarak sizlerle paylaşılmıştı. Bu bağlamda;

• Öğretim yöntemi olarak yüz yüze ve uzaktan öğretimin birlikte yapılması benimsenmiştir.
  • Eğitim-Öğretim için kapalı alanlarımız, sosyal mesafe kurallarına göre değerlendirilerek gruplar halinde yüz yüze ve uzaktan olarak sınıf planlamalarımız yapılmıştır.
  • Kampüs alanlarımızın yüz yüze eğitim için kullanılmasında hafta sonları da dâhil edilmiş ve gün içi kullanım saatleri 09.00 – 22.00 olacak şekilde genişletilmiştir.
  • Temel ilke olarak her öğrencimizin hangi periyotta yüz yüze hangi periyotta uzaktan eğitime katılacağının planlaması merkezi olarak yapılması kararlaştırılmıştır.
  • Uygulamalı dersler (laboratuvar, uygulama, proje, atölye, öğrenci destek eğitimi section’ları, v.b.)  tamamen yüz yüze verilecektir.
  • Teorik dersler için öğrenci numarasının sonu tek sayı ile biten öğrencilerimiz ile öğrenci numarasının sonu çift sayı ile biten öğrencilerimiz kaydoldukları ders şubesinde iki gruba ayrılmıştır. Hangi öğrencilerimizin hangi hafta yüz yüze hangi hafta online olarak derslere katılacağı aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

• İngilizce hazırlık programlarımızın eğitimlerinin 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı güz döneminde uygulandığı şekliyle haftanın belirli günleri yüz yüze, belirli günleri de uzaktan olarak sürdürülmesine devam edilecektir.
  • Ölçme ve değerlendirmelerimiz yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir.

Hepimiz için sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı dileriz.

Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü