Dışişleri Bakanlığından gelen Avrupa Birliği Genç Çevirmenler Yarışması bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz:

• Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen Genç Çevirmenler Yarışmasına Türkiye genelinde lisans eğitimi veren üniversitelerin mütercim-tercümanlık ve çeviribilim bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencileri katılabilecektir. Yarışmaya daha önce katılım sağlayan öğrenciler, tekrar katılamazlar.
  • Yarışmada, AB ile ilgili bir metin Türkçeye çevrilecektir. Kaynak metin, İngilizce, Fransızca veya Almanca dilinde olacaktır. Öğrenciler Yarışmaya öğrenim gördükleri dilde katılacaklardır. İki dilde öğrenim görenler için, Yarışmaya hangi dilden girecekleri daha sonra Çeviri Temas Kişilerine gönderilecek başvuru formunda belirtilecektir.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler 27 Kasım Çarşamba gününe kadar Çeviribilim Bölümü Araştırma Görevlisi Yağmur Tatar'a mail yoluyla bunu belirtmelidir. (yagmur.tatar@yeditepe.edu.tr)