Türk tarih yazımında yapılan yanlışlıkları azaltmak amacıyla Türk tarihi ve kültürü konusunda uzman akademisyenleri ve araştırmacıları bir araya getirmek amacıyla, Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nce  “I. Uluslararası Türk Kültürü ve Tarihi Sempozyumu”, 19-21 Nisan tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşkesi’nde gerçekleştiridi.

Türk dünyasından 187 araştırmacının katıldığı sempozyum, Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İnce, Kültür AŞ’yi temsilen Panorama 1453 Tarih Müzesi Müdürü Salih Doğan ve Yeditepe Üniversitesi Kurucu Başkanı Bedrettin Dalan’ın yaptıkları açılış konuşmalarıyla başladı.

TRT Avaz'da 26.04.2018 Tarihinde Yayınlanan Özel Haberi İzlemek İçin Tıklayınız.