European University Association (EUA) tarafından her sene düzenlenen Tematik Akran Grupları çalışmalarının Öğrenme ve Öğretme Merkezlerinin Gelişimi ve Stratejik Faydaları temalı çalışmalarına 2023 yılında Türkiye'den kabul edilen tek merkez YU-LEARNT oldu.  Yeditepe Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Birimi YU-LEARNT koordinatörü, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Yanıkkaya ile İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden Arş. Gör. Mehmet Korman ve Felsefe Bölümünden Arş. Gör. Denizalp Şimşek 06 Eylül 2023 tarihinde İtalya’nın Bergamo şehrinde düzenlenen üçüncü toplantıya katıldı. Grubun sonuç raporu 2024 yılı içinde EUA tarafından yayınlanacak ve Şubat 2024’te Almanya’nın Bochum kentinde yapılacak olan EUA Öğrenme ve Öğretme Forumu’nda paylaşılacaktır.