Çiğdem GÜNDEM

Bu dönem mezun olduğum Yeditepe Üniversitesi’ni tercih listeme yazarken de neden yazdığımı biliyordum. Ama okulum bana beklediğimden daha fazlasını verdi… Sadece akademik alanda değil, sosyal açıdan da okulumun bana kattıklarının değeri ölçülmez. Tarih tutkunu olarak alternatifsiz okumak istediğim tek bölüm olan tarih bölümünde alanının en iyi akademisyenlerden ders aldım. Türkiye’de alanında uzman çok değerli tarih hocalarımdan tarihi kimliğimi öğrenmenin ve Türk olarak dünya tarihinde “gerçekte” nerde olduğumu öğrenmek; dünümü, bugünümü ve yarınımı aydınlattı. Öğrenimim süresince öğretim üyelerimizden dersler hariç hayat hakkında da pek çok şey öğrendim. Şimdi mezun oluyorum ve geride bıraktığım her dersi, tüm hocamalarımı, arkadaşlarımı, her günümüzü çok özleyeceğim. Ben bir Yeditepeliyim demekten onur duyuyorum ve emekleri için akademisyenlerimize, öğrencisi ile her zaman ilgili ve öğrencisinin sorunlarıyla aile hassasiyetinde ilgilenen Yeditepe Üniversitesi yönetimine sonsuz minnetlerimi sunuyorum.

Berkkan ENGİN

Bu yıl Yeditepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Bölümü Tarih Bölümünden mezun oldum. Yeditepe Üniversitesi bir eğitim kurumundan öte öğrencilerin kendilerini her alan da geliştirebilecekleri, sosyalleşebilecekleri bir üniversite. Yaşamınıza kalite katar ve kaliteli öğretim üyesi kadrosu ile kariyer oluşturmak da büyük bir fayda sağlar, kendinizi mezun olunca iş sektörünüz için tam donanımlı yetiştirebilirsiniz. İngilizce haricin de diğer dünya dillerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca çeşitli sosyal kulüplerle okul içinde zaman geçirebilirsiniz ve asla pişman olamayacağınız bir yerdir Yeditepe

Fatih ALBAYRAK

Yeditepe Üniversitesi özellikle verdiği eğitimin kalitesi ile ön plana çıkıyor. Bu eğitim kalitesinde akademik kadronun geçmişi ve tecrübesi en büyük paya sahip. Akademik kadrosu alanlarında uzmanlaşmış kişileri barındırıyor. Ayrıca öğrencilere karşı samimiyetleriyle eğitimi sevdirmeye çalışıyorlar.Yeditepe Üniversitesi Türkiye’nin en önemli vakıf üniversitelerinden biri,bunun avantajları da verdiği kaliteli eğitimin niteliklerinin yanı sıra öğrencilere sosyal aktivite fırsatlarını sunmasından geliyor. Derslerden bunaldığınızda yapabileceğiniz pek çok sosyal aktivite var; masa tenisi,yüzme gibi sporları yapabilir. Kulüplere katılarak aynı ilgi alanlarına sahip yeni insanlarla tanışma fırsatına sahip olabilirsiniz. Aynı zaman da üniversitem bana çift anadal yapabilme şansı sunuyor. Bu sayede okuduğunuz bölümün yanında istediğiniz başka bir bölümde de okuyabiliyorsunuz.Bütün bunlar ve daha fazlası ile Yeditepe Üniversitesi tercih edilmesi gereken bir üniversite.