Yeditepe Üniversitesinde Yaşam

Sosyoloji, toplumun ve toplumsal davranışların sistematik ve bilimsel incelemesidir. Bölümümüz bilgi üretiminde saha araştırmalarına önem vermektedir ve öğrencilerimiz lisans yıllarından itibaren araştırmalarda görev almaya ve de derslerde kendi araştırmalarını yapmaya teşvik edilmektedir. Ayrıca bölümümüz Avrupa Birliği Horizon 2020 projesi PARTISPACE araştırma projesinin de proje ortağıdır (www.partispace.eu).

Bölümümüz öğrencilerin çift anadal ve yan dal yapmalarını desteklemektedir. Halihazırda Hukuk Fakültesi, Psikoloji, Antropoloji, İktisat, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Makine Mühendisliği, Reklam İletişimi ve Tasarımı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo TV Sinema, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümleri ile yaptığımız çift diploma anlaşmaları bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda yeni anlaşmaların yapılmasına gayret edilmektedir.

Bölümümüzün Erasmus Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı çerçevesinde; Almanya’da Osnabrück Üniversitesi ve Freiburg Üniversitesi ile; Hollanda Rotterdam’daki Erasmus Üniversitesi ile; Macaristan Budapeşte’deki King Sigismund College ile; Avusturya Graz’daki Karl-Franzens Üniversitesi ile; Fransa’daki Strasbourg Üniversitesi ile ve Polonya’daki Akademia Gorniczo-Hutnizcza ve Marii Curie-Sklodowskşej Üniversitesi ile anlaşmaları bulunmaktadır.