Baturay Yurtbay

2015 Mezunu

Lise hayatımın stresli zamanlarında hangi üniversitede okuyacağım konusunda hiç tereddüt etmeden Yeditepe Üniversitesi’ni birinci sıraya koydum. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde okurken aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi’nin başarılı öğrencilere sunmuş olduğu çift anadal programından yararlanıp Sosyoloji Bölümünde de okuma şansına eriştim. Yeditepe Üniversitesi’nin başarılı akademik kadrosunun bize sağlamış olduğu kaliteli eğitimle yeni şeyler öğrenirken aynı zamanda hocalarımın bana derslerden, geleceğimi planlama konusuna kadar pek çok konuda yardımcı olmaları benim yükümü hafifleten unsurlar arasında oldu. Üniversite hayatım boyunca çeşitli kulüplere üye olup, Erasmus programlarıyla Avrupa’nın en iyi üniversitelerinde okuma şansını elde ettim. Yeditepe Üniversitesi sadece bana eğitim-öğretim anlamında katkı sağlamakla kalmadı, sosyal hayatıma da çok büyük artılar kazandırdı. Üniversite eğitimimin sonlarına doğru, hocalarımla da görüşerek başvurduğum, İngiltere’nin ve Amerika’nın en iyi üniversitelerinden kabuller alarak Yeditepe Üniversitesi’ni seçerek ne kadar doğru bir tercih yapmış olduğumu bir kez daha anladım. Şimdi mezun oluyorum ve Yeditepe Ailesinden ayrılırken ve yeni bir hayata açılırken buruk bir sevinç yaşıyorum. Yeditepe Üniversitesi’ni her zaman özlemle ve minnetle hatırlayacağım ve hayatımın en anlamlı zamanlarını geçirdiğim bu dönemin üzerine yeni şeyler koymak için elimden geleni yapacağım.