Değerli Paydaşlarımız,

Matematik Bölümü olarak bu yıl özellikle Yeditepe Üniversitesi'nin 25. kuruluş yılını kutlamak adına düzenlenen seminerlerimize sizleri davet etmekten büyük onur duyuyoruz. Bu hafta yapılacak olan konuşmanın detaylarını aşağıda bulabilirsiniz:

Başlık: Rank conditions for finite group actions on 4-manifolds

Konuşmacı: Semra Pamuk (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)

Özet: In this talk, I will give some old and new information about the existence of finite group actions on closed, connected, orientable 4-manifolds. In this dimension, the comparison between smooth and topological group actions are interesting but our focus will be on locally linear topological actions. In particular, we will talk about the following question: Given a closed orientable 4-manifold M, what is the maximum value of rk(G) over all the finite groups G which act effectively, locally linearly, and homologically trivially on M? This is a joint work with Ian Hambleton.

Tarih: Friday, March 12, 2021

Saat: 16:00

Yer: Zoom adresi için Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif ERDAL (mehmet.erdal@yeditepe.edu.tr)  ile iletişime geçiniz.

Seminer ilanının bir kopyasına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Gelecek seminerlerimizin tam listesini aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz:

Ne Zaman:
Cuma, 12 Mart, 2021 - 16:00 to 17:00