Değerli Paydaşlarımız,

Matematik Bölümü olarak bu yıl özellikle Yeditepe Üniversitesi'nin 25. kuruluş yılını kutlamak adına düzenlenen seminerlerimize sizleri davet etmekten büyük onur duyuyoruz. Bu hafta yapılacak olan konuşmanın detaylarını aşağıda bulabilirsiniz:

Başlık: Classical and New Plumbings Bounding Contractible Manifolds and Homology Balls

Konuşmacı:  Oğuz Şavk (Boğaziçi University)

Özet: A central problem in low-dimensional topology asks which homology 3-spheres bound contractible 4-manifolds and homology 4-balls. In this talk, we address this problem for plumbed 3-manifolds and we present the classical and new results together. Our approach is based on Mazur’s famous argument which provides a unification of all results in a fairly simple way.

Tarih: Cuma, 5 Mart 2021

Saat: 16:00

Yer: Lütfen Zoom adresi için Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif ERDAL (mehmet.erdal@yeditepe.edu.tr)  ile iletişime geçiniz.

Seminer ilanının bir kopyasına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Gelecek seminerlerimizin tam listesini aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz:

Ne Zaman:
Cuma, 5 Mart, 2021 - 16:00 to 17:00