Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde Okumanın Ayrıcalığını En İyi Yeditepeli Bilir!

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak, “dil” ve “edebiyat”ın insan hayatını anlama, biçimlendirme, zenginleştirme ve güzelleştirme yolunda önemli alanlar olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla dil ve edebiyat dersleri, bu anlayışla ve titizlikle hazırlanmış olan programımızın iki ana kolunu oluşturuyor. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü başarıyla devam ettiren öğrencilerimiz çift anadal ve yan dal programlarıyla çalışma alanlarını genişletirken; Erasmus anlaşmalarımız sayesinde öğrenim hayatlarını yurt dışı deneyimlerle zenginleştirebiliyor.
Bölümümüz, Türkiye’de FEDEK Akreditasyonu sahip ilk Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinden birisidir. Bölümümüz; mezunlarına ve lisans eğitimine disiplinlerarası bir açılım kazandırmak isteyen herkese Karşılaştırmalı Edebiyat programında yüksek lisans yapma imkânı da sunuyor.

►FEDEK Akreditasyonu

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

Mezunlarımız, eğitim ve medya sektörleri başta olmak üzere dil - anlatım becerilerinin ve edebiyat bilgilerinin ön planda tutulduğu sektörlerde çalışma imkânına sahip olabiliyor.

►Mezunlarımız Nerede Çalışıyorlar