Hakkımızda

Öğrencilerimiz dört yıllık lisans programı sonucunda, tarihteki çeşitli dönemlere ve kültürlere yönelik bilgi birikimine sahip olur ve araştırma yöntemleri becerisi kazanırlar. Öğrencilerimiz modern donanımlı, 10- 15 kişiyi aşmayan sınıflarda öğrenim görme şansını yakalarlar. Öğretim elemanları ile en az haftada iki defa, belirtilen görüşme tarihlerinde yüz yüze görüşerek bu eğitimden tam anlamda yararlanma imkânına sahiptirler. Ayrıca, her dönem düzenlenen Tarih Seminerleri kapsamında, Türkiye'den ve yurtdışından davet edilen araştırmacılarla tanışma ve onları dinleme fırsatı bulurlar.

Öğrenciler, uzmanlaşacakları alanlara göre ilgili derslerin dışında, diğer alanlardan da seçmeli dersler alarak, farklı disiplinlerden de yararlanabilirler. Başarılı olan öğrenciler eğitim süreleri içinde çeşitli alanlarda yandal veya çift anadal eğitimi alma olanağına da sahiptirler.

Tarih Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Tarih Topluluğu ise, tarihle ilgilenen öğrenciler için bir tartışma ve düşünme ortamı sağlar. Tarih topluluğu, öğrencilerin kültür gezileri, toplantılar ve film gösterimleri gibi çeşitli etkinliklerini gerçekleştirdikleri bir öğrenci topluluğudur.

Tarih Bölümü mezunları, insan bilimleri alanında en geniş altyapıya sahip, çeşitli dillerle donanmış, araştırmacı ve sorgulayıcı bireyler olarak geniş bir yelpazede değişik sektörlerde çalışabilirler.

Prof. Dr. Ahmet TAŞAĞIL
Tarih Bölümü Başkanı

Program Bilgi Paketi İçin Tıklayınız.

Program Çıktılarımız ve Öğretim Amaçlarımız