Tarih Bölümü'nde Okumanın Ayrıcalığını En İyi Yeditepeli Bilir!

Tarih Bölümü

Tarih Bölümü; tarihteki çeşitli dönemlere ve kültürlere yönelik bilgi birikimine sahip, araştırma yöntemleri becerisi gelişmiş öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyor. Öğretim üyeleri ile en az haftada iki defa yüz yüze görüşerek aldıkları eğitimden tam anlamıyla yararlanan öğrencilerimiz ayrıca her dönem düzenlenen Tarih Seminerleri kapsamında Türkiye ve yurt dışından davet edilen araştırmacılarla tanışma ve onların bilgilerinden faydalanma fırsatı buluyorlar.
Bölümümüz öğrencileri uzmanlaşacakları alanlara göre diğer alanlardan dersler alarak farklı disiplinlerde de eğitim görebiliyorlar. Öğrencilerimiz eğitim süreleri içinde çeşitli alanlarda çift anadal veya yan dal programlarına dahil olabiliyor, Erasmus ve Exchange programlarından faydalanabiliyorlar.Bölümümüzün bünyesinde faaliyet gösteren Tarih Topluluğu, tarihle ilgilenen öğrenciler için bir tartışma ve düşünme ortamı sağlıyor.

►FEDEK Akreditasyonu

Tarih Bölümü

Mezunlarımız; insan bilimleri alanında en geniş altyapıya sahip, çeşitli dillerle donanmış, araştırmacı ve sorgulayıcı bireyler olarak geniş bir çerçevede çalışma imkanına sahip oluyorlar.

►Mezunlarımız Nerede Çalışıyorlar

ARAŞTIRMA FAALİYETLERİ

Bölümümüzde çeşitli disiplinlerden araştırma alanları bulunmaktadır. Her biri alanında uzman akademisyenlerce verilmekte olan bölüm derslerimiz, öğrencilerimizin geleceğini şekillendirmede büyük rol oynamaktadır. Ayrıca bölümümüzde öğrencilerimizin ve üniversitemiz dışındaki tarih bölümü öğrencilerinin makalelerini yayınlayabileceği bir de araştırma dergimiz bulunmaktadır. Akademisyenlerimizin araştırma alanlarını aşağıdaki linklerden görebileceğiniz gibi akademik kadromuz üzerinden de çalışmalarına bakabilirsiniz.

►Akademisyenlerimizin Çalışma Alanları

►Tarih Bölümü Araştırma Dergisi