Psikoloji Bölümü'nde Okumanın Ayrıcalığını En İyi Yeditepeli Bilir!

Psikoloji Bölümü

Psikoloji Bölümü; öğrencilerine Biyolojik Psikoloji, Nöropsikoloji, Kültürel Psikoloji, Çevresel Psikoloji, Bilişsel Psikoloji ve Klinik Psikoloji alanlarında kapsamlı bir eğitim sunarak öğrencilerinin bu farklı dallarda bilgi kazanmasını, psikolojideki temel kuramsal yaklaşımları tanımasını, sağlam bir yöntem bilgisi ve araştırma altyapısı edinmesini öngörüyor. Bölümümüz öğrencilerin temel bir bilimsel yaklaşım kazanarak seçecekleri akademik ya da profesyonel çalışma alanları için gerekli bilgi ve becerileri edinmelerini amaçlıyor. Ayrıca öğrencilerimiz toplumsal sorumluluk bilinçlerinin geliştirilmeleri amacıyla sosyal sorumluluk projelerine katılmaları teşvik ediliyor. Bölümümüz tarafından kurulan Psikoloji Kulübü, bu amaçla üniversite içi ve dışı faaliyetlerini sürdürüyor ve psikoloji alanındaki gelişmeleri izleyerek diğer alanlara tanıtıyor. Bölümümüz öğrencileri Erasmus ve Exchange programlarından yararlanma ve anlaşmalı olduğumuz bölümlerle çift anadal yapabilme haklarına sahiptir.
Psikoloji Bölümümüz FEDEK tarafından akreditasyon almıştır.

►FEDEK Akreditasyonu

Psikoloji Bölümü

Mezunlarımız; akademik kariyerin yanı sıra, danışmanlık şirketlerinde, şirketlerin halkla ilişkiler ve medya, insan kaynakları, reklamcılık, pazarlama, sosyal hizmetler ve eğitim alanlarında; sivil toplum kuruluşları, okul öncesi eğitim kurumları ve özel eğitim kurumlarında ve lisansüstü eğitim alarak Klinik Psikoloji ve Rehberlik-Danışmanlık alanları iş sahibi olabiliyor.

►Mezunlarımız Nerede Çalışıyorlar