Psikoloji Bölümü Mezun Öğrencilerin Görüşleri

Selen Küçükbaş

2013 Mezunu

Yeditepe Üniversitesi’nde eğitim aldığım beş yıl boyunca hem akademik hem de sosyal anlamda pek çok alanda kendimi geliştirme imkanı buldum. Hazırlık sınıfında aldığımız İngilizce eğitim hem yabancı dil konusunda yetkin bir şekilde fakülteye geçmemi sağladı hem de bölümümle ilgili yabancı literatüre hakim olmam da çok büyük katkısı oldu. Bu yüzden okurken ve mezun olduğumda psikoloji bölümünü İngilizce okumuş olmanın avantajlarını hep gördüm. Psikolojinin farklı alanlarında uzmanlaşmış hocalarıyla birebir yürütebileceğiniz bilimsel araştırma olanakları ve geniş laboratuvar imkanlarıyla Yeditepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü gerçek anlamda vizyonumun genişlemesini ve zaten isteyerek girdiğim bu bölümü daha da severek okumamı sağladı. Amerika ve Avrupa’daki üniversitelerle yapılan anlaşmalar sayesinde ben veya pek çok arkadaşım bir ya da iki dönem boyunca yurtdışındaki üniversitelerde eğitim alma imkanına sahip olduk. Yine hocalarımızın desteği ve dört yıl boyunca bizlere verdikleri bilimsel ve akademik temeller üzerine kurulu eğitimle psikolojinin farklı alanlarında yüksek lisans ve doktora eğitimi almak için Türkiye’nin ve dünyanın en başarılı üniversitelerinden kabuller aldık. Tüm bu olanaklarla birlikte öğrenci kulüpleri, sosyal etkinlikleri ve kampüs yaşamıyla Yeditepe Üniversitesi tüm öğrencilerine kaliteli bir akademik eğitim ile renkli ve sosyal bir üniversite hayatı sunmaya devam edecektir.

Tuğçe Biçer

2014 Mezunu

Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 2013 yılı mezunuyum. Yeditepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olmak demek; düşüncesini her ortamda dile getirebilen, sorgulayan, yenilikçi, araştırmacı ve sosyal bilimci vizyonuna sahip bir dünya İnsanı olmak demektir. İnsanın hayatında "iyi ki yapmışım" dediği şeyler olmalı ve "iyikileriyle" gurur duyabilmeli. Dönüp baktığımda, Yeditepe Üniversitesi sunduğu imkanlarla, hepsi birbirinden değerli kişilerden oluşan akademik kadrosu ve tabi ki muhteşem kampüsü ile o kadar güzel bir eğitim ortamı sunmuş ki bana, aldığım vizyon ve bakış açısı ile bugün göğsümü gere gere "iyi ki; Yeditepe Üniversitesi'nde okumuşum" diyebiliyorum.