Matematik Bölümü'nde Okumanın Ayrıcalığını En İyi Yeditepeli Bilir!

Matematik Bölümü

Matematik Bölümü, uluslararası standartlarda bilimsel araştırmalar yaparak öğrencilerimizin yaratıcılıklarının ve problem çözme becerilerinin gelişmesini amaçlıyor. Matematik ve ilgili alanlarda düzenli olarak seminer, konferans ve grup çalışmaları yürütülen bölümümüzde akademik etiğin hakim olduğu bir  öğrenim ortamı sunmak öncelikli hedeflerimizin başında geliyor. Sağlam bir matematik altyapısı kazandırmayı hedeflediğimiz öğrencilerimize analiz, cebir, geometri ve uygulamalı matematik konularında dengeli bir dağılıma sahip ders programı sunuyoruz. Öğrencilerimiz, seçmeli derslerini uygun seçerek ister üniversitemizde isterlerse de diğer üniversitelerde yüksek lisans ya da doktora programlarına katılarak çalışmalarını sürdürebiliyor. Öğrencilerimiz Erasmus ve diğer öğrenci değişim programları aracılığıyla yurt dışında eğitim görme imkânına sahip olmanın yanı sıra birçok bölümle çift anadal ve yan dal yapma hakkına sahiptir.

►FEDEK Akreditasyonu

Matematik Bölümü

Mezunlarımız; bilişim, finans, bankacılık, öğretmenlik alanlarında çalışabildiği gibi üniversitelerde akademisyen olarak da görev alabilir.

►Mezunlarımız Nerede Çalışıyorlar