Nis 16

Sosyoloji Kolokyumu dersimizde bu hafta Hermana belgesel gösterimi ve söyleşi için yönetmen Enver Arcak’ı konuk ediyoruz. Dinlemek isteyen öğrencilerimizi saat 14.00'te Güzel Sanatlar Fakültesi 302 nolu amfide bekliyoruz.

Nis 15

İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nde ders veren Doktora Öğretim Görevlisi Barry D. Stocker Felsefe ve Edebiyat üzerine bir konuşma yapacaktır. Kasım 2018 de basılan kitabı Philosophy of the Novel hakkında bilgi ve anektodlar da yapacaktır.

Nis 12

Speaker:  Özgün Ünlü (Bilkent University)

Title: Free Group Actions on Products of Spheres

Abstract: We will first discuss some known conditions on groups that can
act freely on certain products of spheres.  Then we will review some
known conjectures about free group actions on products of spheres.
Finally, we will talk about some recently employed methods for
constructing free group actions on products of spheres

Nis 09

Sosyoloji Kolokyumu dersimizde bu hafta Dr. M. Selim Yavuz'u konuk ediyoruz. Yavuz'un konuşma başlığı: "Hopeful Depressing Music? : A Case Study of Death/Doom Metal Music in Relation to the Fan Emotional Response". Dinlemek isteyen öğrencilerimizi saat 14.00'te Güzel Sanatlar Fakültesi 302 nolu anfide bekliyoruz.

Nis 05

Speaker:  Adalet Çengel (Boğaziçi University)

Title:  Signatures of Lefschetz fibrations

Nis 02

Sosyoloji Kolokyumu dersimizde bu hafta Dr. Ayşegül Bozan'ı davet ediyoruz. Bozan'ın konuşma başlığı: "Siyasi Partilerde Kimlik İnşası ve Angajman". Dinlemek isteyen öğrencilerimizi saat 14.00'te Güzel Sanatlar Fakültesi 302 nolu anfide bekliyoruz.

Nis 04

Offline Şiir Festivali ile farklı ülkelerden gelen şairler şiirlerini dinleyicilerle paylaşacaktır.

Anastasia Gavrilovici (Romanya), Anat Zacharia (Israil), Claudiu Komartin (Romanya), Ivan Hristov (Bulgaristan), Marko Pogacar (Hırvatistan), Nia Davies (Galler), Phoebe Giannisi (Yunanistan), Rhys Trimble (Galler)

Mar 26

Sosyoloji Bölümü Kalkınma Seminerleri kapsamında bu hafta Conflictus Resolution Training and Consultancy'den Elif Kalan ve Ekip Proje Koordinatörü Emine Kaya'yı Sosyoloji Kolokyumu dersimize konuk ediyoruz. İlgilenen öğrencilerimizi bekliyoruz.

Mar 15

Abstract: For a given group $G$ the category of $G$-spaces and $G$-equivariant maps admits a model structure in which the weak equivalences and fibrations are defined as $G$-maps that induce weak equivalences and fibrations on $H$-fixed point spaces for every $H \leq G$. In this model category the fibrant-cofibrant objects are $G$-$CW$-complexes. A weak equivalence between such objects is a $G$-homotopy equivalence; and thus, induces weak equivalences on $H$-orbits for every $H \leq G$. The converse, however, is not true.

Şub 08

Dr. Andreas Braun (Postdoctoral Research Assistant at the Mathematical Institute, University of Oxford)

Date/Time/Place: February 08, 13:00, Seminar room

Sayfalar