İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde Okumanın Ayrıcalığını En İyi Yeditepeli Bilir!

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü; eğitim hayatları boyunca öğrencilerine disiplinler ve kültürlerarası bağlantı kurabilme gücü ve çeşitlilik ile insana, olgulara, olaylara olabildiğince ön yargısız bakabilme, kendilerininm belirlediği amaçların değerinin ne olduğunu bilme ve bu bilgileri eylemlerinde kullanma olanağı kazandırmayı amaçlıyor. Öğrencilerimize sunduğumuz lisans programı çerçevesinde İngiliz edebiyatının çeşitli türleri ve dönemleri inceleniyor; metin çözümleme ve eleştiri, karşılaştırmalı edebiyat ve Amerikan edebiyatı alanında dersler veriyoruz. Öğrencilerimize zorunlu ve seçmeli bölüm derslerinden oluşan ve çağdaş, kültürel araştırmalar ve edebiyat meselelerinde genel bir perspektif kazandırmayı hedefleyen karşılaştırmalı edebiyat opsiyonunu da sunuyoruz.
Öğrencilerimiz, üniversitemiz bünyesinde bulunan birçok bölümde çift anadal ve yan dal yapma imkanına sahiptir. Ayrıca Erasmus projesi kapsamında Avrupa üniversitelerinde eğitim görme imkanı da mevcuttur.

►FEDEK Akreditasyonu

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

Mezunlarımız; eğitim ve öğretim alanının her kademesinde, devlet, vakıf kuruluşları ve özel sektörde öğretmenlik, çevirmenlik, yazılı ve görsel yayıncılık, reklamcılık, gazetecilik, eleştirmenlik, metin yazarlığı, sinema, halkla ilişkiler, uluslararası ilişkiler, insan kaynakları alanlarında çalışabiliyor.

►Mezunlarımız Nerede Çalışıyorlar