Açelya Paşaoğlu

2014 Mezunu

Yeditepeli olmanın ve Yeditepe’de İngiliz Dili ve Edebiyatı okumanın hayatımdaki en doğru seçim olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Çünkü İngiliz Dili ve Edebiyatı her kelimede daha derin anlamların olabileceğini gösterir ve farklı düşüncelerin ortaya çıkmasını, bu düşüncelerin özgürce tartışılmasını, yepyeni bakış açıları geliştirilmesini destekler. Son derece donanımlı ve bilgili hocalarımızın kapılarının bizlere her zaman, her durumda açık olduğunu bilmek ise çok büyük bir şans. Yeditepe, öğrenciler için tam bir fırsatlar üniversitesi diyebilirim. Örneğin; ben ikinci yabancı dil eğitimi aldım, öğrenci kulüplerinde aktif rol üstlendim ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile çift anadal yaptım. Hem eğitim hem de sosyal hayatla ilgili sunulan bunun gibi daha pek çok fırsat değerlendirmesini bilen Yeditepe öğrencilerini hayatta bir adım öne taşıyor. Ayrıca şehrin içinde bambaşka bir dünya gibi yemyeşil, cıvıl cıvıl, ders aralarında çimenlere oturup tadını çıkarabildiğimiz böylesi bir kampüste üniversite hayatı yaşamak da tarif edilemez güzellikte. Eğer siz de üniversite anılarınızı her daim yüzünüzde tebessümle hatırlamak istiyorsanız Yeditepe Üniversitesi en doğru tercih.

Zeki Michael

2010 Mezunu

Çamlık bana her zaman bir filmden bir sahneyi hatırlatır. Dev örümceklerin, genç büyücüyü ve arabasını istila ettiği gizemli sahneyi.. Sis, upuzun ağaçlar, çıkış yolu asla görünmeyen bir orman. Bu dev tüylü örümcekler beni oraya kabul edecekler miydi? Bu sisli ormandan nasıl çıkacağız? Kafamda korku dolu soru işaretleri. Zamanla bu sahnelerin zihnimde olduğunu fark ettim. Okulun en büyük öğretisi bu oldu büyücü bendim ve büyüm hayalimdi.İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü hocalarımızın fikirleri, düşünceleri ve dersleri zihnimdeki ormana daha büyük bir mistik hava verdi. Yaptığımız büyüler ve tartışmalar hayalimdeki bu gizemi çamlığı daha da şişiriyor, kocamanlaştırıyor, daha da içinde kaybolası yapıyordu. Bu hayaller hala ürpertiyor; ancak artık korku yerini tatlı bir heyecana bırakıveriyor. İç dünyamıza bizi çağırıyordu. Hocalarımız genç büyücülere hayalden kaçmayı öğretmek yerine, o gizemli ormanda nasıl gezebileceğimizi, nasıl büyü yaparken büyülenebileceğimizi öğretiyordu. Her ağacın arkasında başka bir ağaç olduğunu yalnızca orada dolaşarak anlıyorduk. Bu ormanı günün belli saatlerinde bir kenara atmayı ve kafamızı dağıtmayı farklı uğraşlarla sağlıyorduk.Burada birçok insanla tanıştım. Hepsini tek bir çatının altında toplamak isteyeceğin; boş bir odaya doldurup saatlerce tartışmalarını gözlemleyeceğim farklı farklı; kaliteli insanlar... Sanırım Yeditepe’nin büyüsü de bu. Yer, zaman ve insanlar.. Okul, gençlik yıllarımız ve düşünceler. İlham malzemelerin orada bir yerde keşfe hazır. Yeditepe; iyi görünümlü, rahat uyutan bir anne gibi değil de uyanmaya dürten, geleceğimizi düşünen bir anne.

Ayşe Nur Buğalı

2014 Mezunu

Yeditepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı’nı tam burslu olarak kazanmak hayatımdaki en büyük başarı. Bu akademik hayatımdaki ilk başarı olacak, çünkü bu bölüm benim yolumu açtı. Şimdi aynı alanda yüksek lisans yapabilmek için yeterli donanıma sahibim. Liseden beri devam eden İngiliz edebiyatı merakımı burada giderebildim. Bu bölüm, okuması çok keyifli bir bölüm ve öğrencilerini öyle donanımlı hale getiriyor ki; 4 yıl içinde buradan ayrılacağınız için üzülüyorsunuz. Çünkü buradaki gibi bir akademik kadroyu ayrıca bu okula özgü akademisyen-öğrenci ilişkisini başka bir yerde bulmak gerçekten çok zor. Bu okulu tercih ederken sadece eğitimine bakmanıza gerek yok. Sağladığı seçmeli ders imkanı, huzurlu kampüs ortamını ve çeşitli sosyal aktivitelerini unutmamak gerekiyor. Ama benim için önemlisi öğrenci kulüpleri oldu. Okul, kulüpler konusunda çok gelişmiş ve kulüplere ciddi imkanlar sağlıyor. Benim için Yeditepe Üniversitesi Bilim Kurgu Kulübü ikinci bir aile gibiydi. Kulüp içerisinde çok fazla arkadaşım oldu; birlikte eğlenerek birçok yaratıcı işler ortaya koyduk. Eminim siz de ilgi alanınıza göre bir kulübü burada bulacaksınız.Burada geçirdiğim 4 yılı dolu dolu geçirdim ve tekrar etmek isterdim açıkçası. Buradaki öğretim üyelerimizden ve arkadaşlarımdan asla ayrılmayacağımı size garanti edebilirim. Son olarak, kafanızdaki bölüm İngiliz Dili ve Edebiyatı olsun olmasın, Yeditepe Üniversitesi’ni şiddetle tavsiye ediyorum.

Derya Nair

2014 Mezunu

Dört yıllık İngiliz Dili ve Edebiyatı lisans programını Yeditepe Üniversitesi' nde üç senede tamamlamış bulunmaktayım. Şu anda İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans programına kayıtlıyım. Hem lisans hem de yüksek lisans programları için birinci sıradaki tercihim olmasının sebebi eğitim kadrolarının kaliteli olmasıydı. Programınızı tamamlamak için geçirdiğiniz uzun dönem içerisinde hem doğal ve renkli bir habitatta bulunmak hem de geniş sınıflarda ders almak pozitif bir etki yaratıyor. Çalışma disiplininiz ve bilgi üzerinde yoğunlaştırdığınız kişisel konstantrasyonunuzu bu şekilde çok daha etkin kullabiliyorsunuz. Yeditepe Üniversitesi’nin geniş alana yayılmış bu doğal kampüs yapısına bir de hocaların muhteşem kişilikleri ve asla tükenmeyen kaplten ilgileri eklenince, hedeflediğiniz başarıyı aşmak mümkün hale geliyor. Her türlü olanağın sunulduğu nadide fiziksel şartlara, zamanla hayranlık ve tarifsiz bir dostluk beslemeye başladığınız harika hocalarınız da eklenince doğru bir seçim yapmış olduğunuzu anlıyorsunuz. Bu okul ile kurduğum zarif ve verimli ilişki içerisinde sahip olduğum harika dostluklar ve anılar da yaşadığım bu güzel tecrübeyi unutulmaz hale getiriyor. Bu zorlu ve yorucu eğitim programını birkez daha baştan katetmem gerekseydi, tercih edeceğim okul hiç tereddütsüz yine Yeditepe Üniversitesi olurdu. Hayatımın bundan sonraki döneminde de kariyerim içerisinde daima etkin bir rolü olmasını gönülden diliyorum ve üniversite hayatına ilk adımını atacak herkese en içten şekilde tavsiye ediyorum.