May 24

Speaker:  Rıza Seçkin Adalı (University of Oslo)

Title: Singularities of Restriction Varieties in OG(k,n)

May 09

Sosyoloji Bölümü Kalkınma Seminerleri kapsamında bu hafta Save The Children International Türkiye Ofisi'nden Hande Soğancılar Taşdemir ve Mavi Kalem Derneği'nden Umut Dilara Baycılı'yı konuk ediyoruz. İlgilenen öğrecilerimizi bekliyoruz.

Yer : Güzel Sanatlar Ek Bina 7E03

Saat : 14.00 -16.00

May 07

Tarihi Anlatım ve Edebiyat konulu konferansımızda farklı üniversitelerden gelen lisansüstü öğrenci ve eğitmenlerin sunumları yapılacaktır.

Nis 30

Sosyoloji Kolokyumu dersimizde bu hafta Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi  Volkan Yılmaz' konuk ediyoruz. Yılmaz'ın konuşma başlığı: "Sosyal Güvenlikten Yoksullukla Mücadeleye Türkiye'de Sosyal Politikanın Dünü ve Bugünü" Dinlemek isteyen öğrencilerimizi saat 14:00'te Güzel Sanatlar Fakültesi 302 nolu anfide bekliyoruz...

Nis 26

Directed topological complexity of spheres

Ayşe Borat
Bursa Technical University

Nis 16

Sosyoloji Kolokyumu dersimizde bu hafta Hermana belgesel gösterimi ve söyleşi için yönetmen Enver Arcak’ı konuk ediyoruz. Dinlemek isteyen öğrencilerimizi saat 14.00'te Güzel Sanatlar Fakültesi 302 nolu amfide bekliyoruz.

Nis 15

İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nde ders veren Doktora Öğretim Görevlisi Barry D. Stocker Felsefe ve Edebiyat üzerine bir konuşma yapacaktır. Kasım 2018 de basılan kitabı Philosophy of the Novel hakkında bilgi ve anektodlar da yapacaktır.

Nis 12

Speaker:  Özgün Ünlü (Bilkent University)

Title: Free Group Actions on Products of Spheres

Abstract: We will first discuss some known conditions on groups that can
act freely on certain products of spheres.  Then we will review some
known conjectures about free group actions on products of spheres.
Finally, we will talk about some recently employed methods for
constructing free group actions on products of spheres

Nis 09

Sosyoloji Kolokyumu dersimizde bu hafta Dr. M. Selim Yavuz'u konuk ediyoruz. Yavuz'un konuşma başlığı: "Hopeful Depressing Music? : A Case Study of Death/Doom Metal Music in Relation to the Fan Emotional Response". Dinlemek isteyen öğrencilerimizi saat 14.00'te Güzel Sanatlar Fakültesi 302 nolu anfide bekliyoruz.

Nis 05

Speaker:  Adalet Çengel (Boğaziçi University)

Title:  Signatures of Lefschetz fibrations

Sayfalar