Fizik Bölümü'nde Okumanın Ayrıcalığını En İyi Yeditepeli Bilir!

Fizik Bölümü

Fizik Bölümü, gelişen Türk endüstrisinin ihtiyaç duyduğu alanların büyük bir kesimine yanıt verebilecek yetenek, eğitim ve bilgiye sahip mezunlar yetiştirmeyi amaçlıyor. Üniversiteler, devlet laboratuvarları ve endüstriyel kurumlar arasında artmakta olan işbirliği dolayısıyla, üniversite mezunlarının gelişen yüksek teknolojiye artan bilimsel yönelimin ortaya çıkardığı alanlarda çalışabilir olmaları gerekiyor.Bölümümüz endüstriyel bir bakışla tasarlanmış, mezunlarının endüstriyel üretimde ve devlet laboratuvarlarında fizikçi olarak kolaylıkla iş bulabilmelerini sağlayan, yenilikçi bir programa sahiptir.

Bölümümüzde bulunan Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı (YUKAL), TS EN ISO/IEC 17025:2010 standardı gereği TURKAK tarafından akredite edilmiştir. Bu laboratuvar, öğrencilerimizin ölçüm bilimi (metroloji) kalibrasyon konusunda donanımlı yetişmelerini sağlamanın yanı sıra Türk endüstrisine de sıcaklık ve boyut ölçümleri konusunda hizmet veriyor.

►FEDEK Akreditasyonu

►Laboratuvarlar

Fizik Bölümü

Mezunlarımız, akademik kariyerin yanı sıra, metroloji ve kalibrasyon sektöründe, araştırma ve geliştirme laboratuvarlarında, endüstriyel laboratuvarlarda, sağlık sektöründe ve TÜBİTAK’ta çalışabiliyorlar.

►Mezunlarımız Nerede Çalışıyorlar