Çeviribilim Bölümü'nde Okumanın Ayrıcalığını En İyi Yeditepeli Bilir!

Çeviribilim Bölümü

Çeviribilim Bölümü; küreselleşen dünyamızda kültürler vediller arası iletişim kurabilen, Türkçe ve İngilizceyi çok iyi kullanabilen, yazılı ve sözlü çeviri becerisine ve eğitimine sahip, çeviribilim alanında gerekli bilgilerle donatılmış çevirmenler yetiştiriyor. Öğrencilerimiz kuramsal ve uygulamalı çeviri derslerinin yanında, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi gibi başka bölümlerden de ders alarak ileride çeviri yapacakları alanların bilgisini ve terminolojisini ediniyorlar. Altyazı ve Seslendirme Çevirisi ve Bilgisayar Destekli Teknik Çeviri gibi konunun uzmanları tarafından verilen dersler sayesinde öğrenciler, çevirinin farklı uygulama alanlarında deneyim kazanıyor ve sektörle tanışma fırsatı yakalıyorlar. İkinci sınıftan itibaren aldıkları sözlü çeviri derslerinde yüksek başarı gösteren öğrenciler yedinci dönemin sonunda bir yetenek sınavına tabi tutularak son dönemde konferans çevirmenliği eğitimi alma hakkı kazanıyor.
Öğrenciler, üçüncü ders yılı sonunda kendi seçtikleri kurumlarda zorunlu staj yaparak deneyim kazanıyor ve aynı zamanda anlaşmalı bölümlerle çift anadal ve yan dal yapabiliyor, Erasmus programıyla yurt dışı deneyimi edinebiliyor.

FEDEK Akreditasyonu

Çeviribilim Bölümü

Mezunlarımız; yazılı ve sözlü çeviri hizmeti veren şirketlerde, farklı alanlarda faaliyet gösteren uluslararası şirketlerin çeşitli departmanlarında, bakanlıklarda, kamu kuruluşlarında, yayınevleri ve basın yayın organlarında iş imkanı bulabiliyor.

►Mezunlarımız Nerede Çalışıyorlar