Antropoloji Bölümü'nde Okumanın Ayrıcalığını En İyi Yeditepeli Bilir!

Antropoloji Bölümü

Antropoloji Bölümü; teorik derinliğe sahip, Türk antropoloji tarihine ve Türk kültürüne hakim, sosyal bilimlerde ve araştırmalarda ortaya çıkan etik konularda bilinçli ve duyarlı, sosyal araştırmaları başarıyla yürütebilen ve sonuçlarını etnografik veya bilimsel rapor olarak yazabilen mezunlar yetiştiriyor. Tarih öncesi ve insan evrimi çalışmalarından günümüz kültürlerinin anlamlı semboller sistemi olarak inceleyen Antropoloji lisans programı, antropolojinin dayandığı çok disiplinli geniş alanı yansıtacak şekilde eğitim veriyor. Programda ilk iki yıl öğrencilere antropoloji disiplininin alt başlıklarıyla ilgili bilgiler verilirken, üçüncü yıldan itibaren öğrencilerin ilgi duydukları ve araştırılması uygun görülen bir konuda kendi araştırmalarını şekillendirmeleri ve dördüncü yılda bu araştırmayı mezuniyet tezi olarak sunmaları bekleniyor. Bölümümüzün anlaşmalı olduğu Erasmus öğrenci değişim programı sayesinde birçok yabancı öğrenci bölümüze geliyor ve birçok öğrencimiz de yurt dışına gitme fırsatı yakalıyor. Ayrıca bölümümüz öğrencileri üniversitemizin çeşitli fakülte ve bölümlerinden çift anadal ve yan dal yapma hakkına sahipler. Bölümümüz 2013 yılı itibariyle 5 yıl süreyle FEDEK tarafından akredite edilmiştir.

FEDEK Akreditasyonu

Antropoloji Bölümü

Mezunlarımız üniversitelerde, çeşitli kuruluşlarda, müzelerde ve araştırma projelerinde iş imkânı bulabiliyorlar.

►Mezunlarımız