Pelinsu Çakın

2015 Mezunu

Bundan beş sene önce ben Yeditepe Üniversitesi Antropoloji Bölümü okumak istiyorum diye ailemin karşısına geçtiğimde bana anlamsız gözlerle bakmaları daha dün gibi. Kimseyi dinlemeden yaptığım tek tercih olan Yeditepe Üniversitesi Antropoloji Bölümünü yüzde 100 Yök Burslu kazandım. İnsanın hayatta iyikileri vardır ya benim de iyikim; o günden sonra Yeditepeli olmak oldu. Antropoloji benim dilimde insan bilimleri içinde ‘en insani’ olanıdır. Olaylara içinde bulunduğunuz topluluk gözünden bakabilmek, esnek olmak, farklı hayatlar keşfetmek, araştırmak, farkındalık kazanmak, okumak, öğrenmek isteyen herkesin hayatında yer alması gereken bir bölüm Antropoloji. Lisansımı bitirmeye yaklaştığım şu günlerde geriye dönüp baktığımda çok anı biriktirdiğim üniversite arkadaşlarıma ve akademik alanda başım her sıkıştığında gece-gündüz dinlemeden aradığım ve bana fazladan bir cümle daha söylemeye çalışan canım hocalarıma üniversite hayatımı unutulmaz kıldıkları için sonsuz teşekkür ederim. Eğlenceli organizasyonları, okul içi eğitimleri, öğrenci kulüpleri, kariyer haftaları, konser ve tiyatroları, festivalleri, dansları ve müzikleri ile bir üniversite öğrencisinin ihtiyacı olan her imkanı sunan bir üniversitede okuduğum için çok şanslıyım. Bu şansı herkesin yaşamasını isterim. Yeditepe, yandal, çiftanadal, Erasmus programları ile öğrenciye gelişim fırsatları sunarken, İngilizce eğitim dilinin yanında istediğiniz başka dilleri de öğrenerek iş ve özel yaşantınız için kapılar açabiliyor. Hem kampüs hayatı yaşamak hem aynı anda birçok alan deneyimlemek hem de kişisel gelişimi üniversite içinde tamamlamak istiyorsanız Yeditepe Üniversitesi doğru bir tercih olacaktır. Ben yine sınava girsem yine Antropoloji yine Yeditepe derdim!

Aras Diler

2015 Mezunu

Hemen her üniversitede artık onlarca bölüm bulunmakta fakat ben geçirdiğim dört yılın sonunda başka hiçbir bölümün Yeditepe Antropoloji Bölümü kadar kişiye bakış açısı ve hayat görüşü katamayacağından eminim. Hocalarımızın ve ders programının birleşmesiyle dört yıl öncesine kıyasla kendimi çok daha donanımlı hissediyorum. İnsanlar için düşünen ve insanları her açıdan merak eden herkes için Yeditepe Üniversitesi Antropoloji Bölümü çok doğru bir tercih olacak.

Volkan Kaplan

Kuşkusuz üniversiteye hazırlanmanın en zor yanlarından biri de, binbir emek ile geçen yorucu bir yılın ardından gelen tercih döneminde, bölüme ve üniversiteye dair karar alma süreçleridir. Benimde 2010 yılında yaşadığım bu süreçte, şimdi geriye dönüp baktığımda hiç de pişman olmadığımı, kararımın Yeditepe Antropoloji yönünde olması ile olumlu anlamda nelerin değiştiğine tanık olmamdır. Lise yıllarında sosyal bilimlere olan ilgimi üniversitede sosyal antropoloji yönünde daraltmam, kendi tanımlamam ile kültürlerin bambaşka yaşamlarına tanık olarak dünyaya daha geniş çerçevede bakmayı amaçlamaktaydı. Yavaş yavaş sona yaklaştığım Yeditepe Antropolojide amacıma ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Elbette bu mutlulukta sevgili hocalarımın ve onların kıymetli bilgilerinin payı büyük. Seçilecek olan bölümler, elbette bende olduğu gibi sizin de yaşamlarınıza etki edecek. Ama bu etkiyi dört yılınızı geçireceğiniz güzel bir üniversite seçerek olumlu kılmak sizlerin ellerinde. Bu anlamda Yeditepe Üniversitesi’nin sizler için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Burs anlamında da sağlanan olanaklara ilaveten, bursun not ortalaması ile kesilmesi söz konusu değildir. 2010 yılında tam burslu olarak girdiğim Antropolojinin yanında Psikolojiyi de çift anadal programı ile tam burslu okumaktayım. Yemyeşil kampüsü ile emek veren her öğrencinin sonuna kadar arkasında olan Yeditepe Üniversitesi’ni sizin de deneyimlemeniz dileğiyle...